Sträva mot stjärnorna...:)

Den sista tiden har gått i skolans tecken, så jag har inte alls hunnit med bloggen! Många grupparbeten och analkande tentor i skolan... förra veckan var jag så trött så jag var påväg att ge upp vissa gånger, men nu känner jag att jag har lite ny energi. Snart är det Juni, sommarlov och bebismys!

Tilde har förövrigt en ny grej;  "Stolen". Stolen anser hon är det bästa hjälpmedlet att ta sig till oanade höjder... precis livsfarlig är hon!

image574

Annars mår Tilde bara bra. Busar mest hela tiden, men har också blivit väldigt gosig, vill gärna kramas och pussas.
I lördags var Johan och Cicci här, Johan och Tilde lekte. Då passade Tilde på att vara extra busig, hoppas Johan vågar sig hit igen! Per, Cicci och Johan är dom jag saknar mest från lägenheten, bättre grannar kan man inte få!

Annars så kan jag berätta att jag och Jonny har en ny söndags-sysselsättning; I går så fick jag med honom på buggkurs! Liiite motvilligt ska erkännas, men både jag och Jonny vill kunna dansa hjälpligt ialla fall om det är kalas mm. Jag tyckte att det var jätteskoj, min taktkänsla är väl sådär, men jag kom runt ialla fall! Idag har jag jätteont i benen, känns bra att för en gångs skull ha träningsvärk. Nästa söndag är det dax igen.......=)
I morgon kommer Kicki hit från Halmstad, det blir c-uppsats hela dagen, och på torsdag ska jag få lyssna på bebisens hjärta hos barnmorskan.

Ha en trevlig vecka allihopa!

Överkastprojektet fortsätter....

Okej kära läsare, jag är seriös med det här=)

Hittade detta tyget på stoff och stils hemsida. Tyget kostar 49 kr metern, plus 45 kr i frakt. 

image570


Tyget får ju vara dubbelt, så detta kanske man kan ha på undersidan? Kostar 59 kronor metern.

image571
                                                                                                  (Bilder : www.stoffochstil.se )

Det krymper 5% efter tvätt, så man får ju tvätta det innan man börjar sy.
Sängen från Ikea som jag visade är; Längd: 160 cm, Bredd: 70 cm. Så får man väl köpa nåt sorts fliselin, eller vad är det det heter, att ha i mellan tygen? Och kanske ett mönster=) Gud det här känns oöverstigligt. Kanske ett färdigt från Greengate (se föregående inlägg) skulle vara värt sitt pris ändå =D

Får fundera ett tag..!

Tilde blir stor

För att fortsätta temat på föregående inlägg;
Att få en bebis i huset betyder även att Tilde har blivit stor flicka! Spjälsängen ska byta ägare och Tilde ska få en riktig säng. Även till hennes rum har jag hittat mängder av söta tyger och detaljer som jag skulle vilja köpa. Priset på en del av sakerna är dock rent vansinnigt högt, så jag ser det mer som inspiration till den dagen jag börjar sy. Jag menar, hur svårt kan det vara att fixa ett överkast, egentligen?? Lite tyg och vadd och så syr man? (alla som haft syslöjd med mig skrattar högt nu, jag lovar *ler*)

Sängen Hensvik, (bild www.ikea.se)                                          Söta lakan till! (Bild www.ikea.se)
                      
image565    image566

Överkastet som jag har ambitionen att återskapa själv!
Detta orginalet kommer från GreenGate och kostar 1500 kr.
Det är förövrigt 700 kr mer än vad sängen kostar..... (bild www.systerlycklig.se)

image568

Kanske denna tapeten till, som fondtapet, kan vara något? Tycker att den är så himla söt och Tilde känns mer som en bil än en prinsess-tjej, men kanske blir den för "pluttrig"? Fritt fram för åsikter!

image569

Kram Hanna
RSS 2.0